måndag 21 april 2014

Om att pröva sina vingar

I strålande försommarväder med 22 grader ute (i april!) har vi nu avverkat påsken med både arbete och rekreation. Ännu ett gott vårtecken är passerat när vi igår tvättade och oljade altangolvet och sedan ställde iordning uteplatsen. Både igår och idag fanns det också behov av trädgårdsskötsel - växtligheten, både den önskade och oönskade, närmast exploderar i värmen.
Efter allt slit på tomten unnade vi oss idag en liten utflykt till Sala, där vi med utgångspunkt från Måns Ols tog en lång promenad i de vackra omgivningarna längs sjön Långhalsen.

I nyheterna från stora världen kunde man idag läsa om ett annat sätt att ta sig fram i livet. Det handlade om en tonåring som tog en tur som fripassagerare med en Boeing 727, sittande i ett av hjulhusen under resan från Kalifornien till Hawaii, sedan han rymt hemifrån på grund av bråk i familjen. Flygplatspersonalen såg pojken trilla ut på landningsbanan i Maui, sedan han på något outgrundligt sätt överlevt den fem timmar långa resan. På den flyghöjd som används motsvarar luftens syrehalt den vid toppen av Mount Everest och temperaturen kan bli så låg som - 60 grader. Enligt polisen måste pojken ha varit medvetslös under större delen av resan. Trots omständigheterna sägs han dock inte ha fått några svårare skador.
De reflektioner man kan göra över den här historien är dels att vissa individer alltid tycks ha försynen på sin sida, dels att det uppenbarligen finns en del att se över i incheckningsrutinerna på vissa flygplatser!

Inga kommentarer: