lördag 11 juli 2009

Det farliga spriten

Det fortsatt ostadiga sommarvädret har gjort att vi tillbringat ännu ett par dagar här hemmavid. Ett par promenader i närområdet har vi ändå unnat oss och igår gjorde vi ett besök på biblioteket. Där hittade jag bland annat en bok om historia och bakgrund till alla de mer eller mindre filosofiska kostråd som vi ständigt erbjuds. Det ska bli spännande att se en beskrivning av hur lobbyister från livsmedelsindustrin och andra särintressen har kunnat manipulera våra byråkrater på livsmedelsverket till att rekommendera 6 - 8 skivor bröd om dagen utan fett, när det istället är socker och kolhydrater som bär största skulden till nutidens fetmaepidemi.

Det är alltid viktigt att tänka på vad man stoppar i sig. Alldeles nyss läste jag en notis om att 136 människor avlidit i Indien efter att ha druckit hembränd sprit och ytterligare 150 var intagna för intensiv sjukhusvård. Kanske borde vi bjuda in indierna till Värmland för en lektion i hur man tillverkar Skogsstjärnan. Det propageras ju allt som oftast för att vi ska hjälpa u-länderna med överföring av vår högstående teknologi och det bästa är väl så gott som något!
På tal om teknologi så har administrationen i USA och Sydkorea de senaste dagarna utsatts för häftiga hackerattacker mot sina web-sidor och Nordkorea pekas ut som skyldig. Laboratorium nummer 110 från departementet för Nordkoreas folkarmé har en grupp hackare, som beordrats att förstöra sydkoreanska nätverk enligt säkerhetstjänsten. Underättelser säger också att Nordkorea har en cyberbrigad med omkring 1 000 specialutbildade datahackare i ett land där allmänheten saknar tillgång till internet. För övrigt saknar det arma folket i detta land det mesta - man tar sig för pannan!

Inga kommentarer: