torsdag 25 februari 2010

Historisk stafettvinst

Idag har kung Bore tagit time out och vid lunchtid hade vi faktiskt en halv plusgrad - för första gången sedan den 15 december. Istället har det nu åter mulnat på och eventuellt lurar mera snö runt hörnet. Igår var det fortfarande kallt men sol från en klarblå himmel och vi tog tillfället att åka ut på landsbygden väster om stan för en riktigt härlig långpromenad. Där fick vi också se stadens andra snötipp som är under uppbyggnad. Den vi har här i grannskapet är nu full och det betyder 5 á 6 meter snödjup över ca ett hektar. Vi får hoppas att vårens snösmältning inte blir för häftig, för annars kommer nog rejäla översvämningar som ett brev på posten.

OS lider mot sitt slut och det fortsätter att gå både upp och ner för svenskarna. Igår gjorde herrarnas skidstafettlag en formidabel insats och tog guldet för första gången i modern tid. Men i morse fick i stället Tre Kronor bita i det sura äpplet i kvartsfinalen mot Slovakien, trots att den blågula insatsen inte var helt oäven.
Finland lyckades å andra sidan att ta sig till semifinal och en bit framåt dagen kom finnarnas kommentarer till den svenska insatsen. Det var betalt för gammal ost efter det att svenska medier förolämpat finnarna efter finalförlusten mot Sverige förra gången det begav sig. De gav nu rådet att svenskarna kunde tillverka egna medaljer av snusdoser och mikrofonsnören till Ericson-telefoner. Men vi har en chans kvar för idag ska Damkronorna spela mot finskorna och vi får hoppas att de kan ta revansch.
Nu är det i alla fall dags att bänka sig igen för i kväll finns damcurling, damernas skidstafett och upplösningen av damernas storslalom att ta del av. Det kan eventuellt bli en både rolig och ansträngande afton!

Inga kommentarer: